Nog tot eind 2019 recht op een subsidie voor veilig en ecologisch transport

Ondernemingen die investeringen plannen in veilig en ecologisch transport van goederen over de weg, hebben recht op een subsidie van de Vlaamse overheid. Met die steunmaatregel kunt u tot 100.000 euro subsidie aanvragen. Mergroup steunt het streven naar groener en veiliger transport, want dat is uiteindelijk niet alleen beter voor ons allemaal, maar ook voor uw onderneming.

De subsidie in de praktijk

De Vlaamse overheid wil ondernemingen ondersteunen wanneer die geld besteden aan ecologischer en veiliger transport van goederen over de weg. Het gaat om subsidies van maximaal 100.000 euro per onderneming voor uitgaven per drie jaar (2017, 2018 en 2019). De overheid budgetteerde jaarlijks 36 miljoen euro voor de subsidie.

Voorwaarden van de subsidie

  • Vrachtwagens van meer dan 3,5 ton
  • Bedoeld voor goederenvervoer
  • Die drie jaar in de onderneming blijven
  • Het steunpercentage is maximaal 80% van de in aanmerking komende uitgaven
  • De steun is beperkt tot een maximum van 5.000 euro per voertuig
  • De maatregel geldt retroactief voor investeringen sinds 1 januari 2017

Welke systemen van Mergroup komen in aanmerking?

De overheidssteun is gericht op uitgaven voor systemen die energiezuinig en verkeersveilig rijgedrag bevorderen, zoals rijassistentiesystemen, veiligheidsvoorzieningen, antidiefstalsystemen,… Mergroup zet volop in op dergelijke systemen, omdat ze de productiviteit en efficiëntie binnen uw bedrijf boosten. Dat ze ook nog een positief effect hebben op de veiligheid binnen het verkeer én de vergroening van transport, is reden te meer om ze in élke onderneming in te zetten.

Transportmanagement- en planningsystemen

Via Mertrack, ons softwareplatform, krijgt u de opties om routes te optimaliseren of om verkeersproblemen, zoals files en wegenwerken, meteen aan te pakken. Met onze Ecodriving-tool krijgt u ook meer inzicht in ecologisch rijden. Mertrack houdt data bij van brandstofverbruik en rijstijl, zodat u steeds kunt bijsturen.

Antidiefstalsystemen

Mergroup werkt met gsp-systemen die meteen ongeoorloofd gebruik, routeafwijkingen of afkoppeling van trailers melden. Nog in ons arsenaal: panic buttons om meteen de centrale melddienst of de politie te waarschuwen, trailerunits met autonome antidiefstaltracker, immobilisatiesystemen met startonderbreker. De subsidie aanvragen kunt u hier doen.

Contacteer ons en bespaar dankzij deze subsidie

Meer weten over hoe onze systemen niet alleen uw bedrijf een productiviteitsboost geven, maar ook u recht geven op een subsidie? Contacteer ons gerust met uw vragen, we helpen u graag verder. Uw ROI kunt u hier alvast berekenen. Bereken hier uw ROI
Related Posts

Plan een afspraak

Voer uw gegevens in, en wij contacteren je zo snel mogelijk!