ADAS verplicht in elk nieuw voertuig vanaf 2022

ADAS verplicht in elk nieuw voertuig vanaf 2022

Het Europees parlement heeft overeenstemming bereikt over de verplichting tot een flinke reeks aan rijhulpsystemen (ADAS) in nieuwe auto’s.

Noodremsystemen (AEB), lane assist, automatische snelheidsbeperking en een alcoholslot worden vanaf mei 2022 verplicht in nieuw ontworpen automodellen, vanaf mei 2024 in alle nieuw geregistreerde auto’s. Dit meldt het Europees parlement.

Ook een achteruitrijcamera en een “black box” die de omstandigheden rond een ongeval registreert, worden verplicht, net als een waarschuwingssysteem dat slaperigheid en smartphonegebruik door de bestuurder opmerkt. In totaal gaat het om dertig systemen. Veel daarvan worden ook verplicht voor nieuwe bestelwagens, trucks en bussen. Vrachtauto’s worden verplicht uitgerust met systemen om chauffeurs te attenderen op voetgangers en fietsers in de dode hoek.  

 

Mergroup beschikt samen met Mobileye over een retrofit-oplossing die op elk voertuig geïnstalleerd kan worden.

Wat is het voordeel ten opzichte van de rijhulpsystemen bij de autofabrikanten:

  • Kan in alle types en merken van voertuigen geplaatst worden, oud of nieuw. Hierdoor beschikken alle bestuurders over één conform ADAS systeem.
  • Kan verplaatst worden van het ene voertuig naar het andere, wanneer het voertuig bijvoorbeeld verkocht wordt (kostenbesparend)
  • Het kan gecombineerd worden met track and trace functionaliteiten, waardoor u een rapportering krijgt over het rijgedrag.
  • Aankoopprijs is goedkoper dan bij de fabrikant

Contacteer ons voor prijzen en meer info.

 

Related Posts

Plan een afspraak

Voer uw gegevens in, en wij contacteren je zo snel mogelijk!