Vivaqua optimaliseert haar wagenpark met behulp van rapportage en analyse Mertrack

Vivaqua optimaliseert haar wagenpark met behulp van rapportage en analyse Mertrack

Over Vivaqua

VIVAQUA, een openbare dienst, staat aan de bron van het water dat elke dag bij de Brusselse verbruikers uit de kraan stroomt.

VIVAQUA, dat in 1891 werd opgericht, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste waterbedrijven in België. Vandaag omvatten de activiteiten de productie en de distributie van drinkwater, het beheer van de rioolnetten en de strijd tegen overstromingen.

Mobiliteit

De activiteiten van VIVAQUA zijn verspreid over heel wat verschillende sites in het Brusselse en Waalse Gewest. Van de ongeveer 500 medewerkers van de hoofdzetel woont 75 % ervan buiten het Brusselse Gewest. In de wetenschap dat het begin van de werkdag op het werkterrein niet veralgemeend is, zijn er dus inspanningen nodig op het gebied van mobiliteit.  

VIVAQUA zal niet alleen zijn bedrijfsvervoerplan (bvp) herzien, maar ook stappen zetten om zijn medewerkers in staat te stellen hun verplaatsingen zo veel mogelijk te beperken. Ten slotte zal het bedrijf zijn wagenpark, dat 450 voertuigen bevat, geleidelijk aanpassen, optimaliseren en rationaliseren om het minder vervuilend te maken.

 In de praktijk

In dit kader heeft Vivaqua een raamovereenkomst afgesloten met Mergroup voor een potentiële termijn van 8 jaar.

In de eerste fase werden 50 voertuigen uitgerust om de kracht van de analyse en rapportage te analyseren.

De maanden nadien werden de overige 400 voertuigen ook voorzien van een track and trace unit.Deze werden allen gekoppeld aan de CAN-bus.Dit heeft als voordeel dat de exacte kilometerstand vanop het platform kan worden uitgelezen. Eventuele foutmeldingen worden weergegeven op het dashboard.

Om de privacy van de werknemer te garanderen werd een privéknop geïnstalleerd die de werknemers kunnen activeren buiten de werkuren.

Op maat gemaakte dashboards, rapporten, grafieken en statistieken maken het Vivaqua mogelijk, om te anticiperen op brandstofverbruik, CO2 uitstoot, technische problemen en onderhoud.

Vivaqua kan op deze basis data-gebaseerde beslissingen nemen om hun vloot drastisch te verminderen en ecologischer te maken

Related Posts

Plan een afspraak

Voer uw gegevens in, en wij contacteren je zo snel mogelijk!