Mergus: camera’s tegen sluikstorten in uw stad of gemeente

Mergus: camera's tegen sluikstorten in uw stad of gemeente

Steden en gemeenten krijgen steeds meer te kampen met vandalisme, sluikstorten en andere vormen van kleine criminaliteit. Het wordt bovendien steeds moeilijker om de daders te betrappen of te identificeren, en dus te straffen. Verborgen mobiele camera’s zoals Mergus bieden in die gevallen een interessante oplossing. Overheden die mobiele camera’s inzetten om bijvoorbeeld sluikstorters op heterdaad te betrappen zien meteen resultaat. Die aanpak past perfect binnen het Smart City-concept, waarbij steden en gemeenten technologie gebruiken om hedendaagse problemen aan te pakken.

Het nut van een verborgen camera

Heel wat steden en gemeenten krijgen te maken met sluikstorters, vaak op terugkerende locaties. Op die plekken wordt met regelmaat klein en groot afval gedumpt, met een kleine kans op betrapping. Af en toe worden in het gesluikstorte vuilnis identificatiegegevens gevonden, waarna de dader een fikse GAS-boete mag verwachten. In het merendeel van de gevallen blijft sluikstorten echter onbestraft. Een performante mobiele camera kan soelaas brengen. Stads- en gemeentebesturen zetten ze in op frequente sluikstortplekken en zien een duidelijke toename in pakkans. Ook vandalisme blijft vaak onbestraft. Gemeentes en steden die regelmatig te maken krijgen met vandalisme, zoals in parken, op pleinen en aan gebouwen, kunnen een beroep doen op verborgen camera’s. Vandalisme wordt pas vaak na de feiten opgemerkt, waardoor het vissen achter het net blijft naar de daders. Een vrijwel onzichtbare mobiele camera kan ingezet worden op de locaties waar het meeste overlast wordt ervaren. Via de beelden kunnen de vandalen snel ontmaskerd worden, wat ook copycats zal ontmoedigen. In het geval van overlast in alle vormen is de mobiele camera opnieuw de ideale tool om daders bij de kraag te vatten. De camera kan perfect ingezet worden als een vorm van tijdelijke stadsbeveiliging. Daardoor worden hangjongeren, drugsdealers en vandalen makkelijk geklist. Niet alleen worden de daders gestraft, maar ook de buurt krijgt haar veiligheidsgevoel terug.

Hoe werkt een verborgen, mobiele camera?

Onze Mergus-camera werkt dag en nacht. De kleine camera is onzichtbaar voor het publiek en kan heel eenvoudig geïnstalleerd worden door iedereen. U hoeft dus geen speciaal personeel in te schakelen of zelfs überhaupt technisch aangelegd te zijn. Speciale hulpmiddelen of gereedschap zijn niet nodig. De installatie kan in minder dan 30 seconden. Mergus wordt verborgen in verschillende soorten palen. Denk aan wandelpalen, hondenpalen of werkpalen. De camera is mobiel en kan heel eenvoudig verplaatst worden. Wanneer Mergus geïnstalleerd is, kan hij vijftien dagen lang opnames maken. De camera werkt autonoom en op batterijen. Via onze software met analytics bekijkt u eenvoudig alle bewegingen van mensen en/of voertuigen. De camera beschikt optioneel bovendien over nummerplaatherkenning, zowel overdag als ’s nachts tot vijftig kilometer per uur.

Veelgestelde vragen

Kan ik de beelden live bekijken? Uiteraard. Op elke computer met internetverbinding zijn de camerabeelden rechtstreeks te bekijken. Over hoeveel opslagcapaciteit beschikt Mergus? Mergus kan vijftien dagen lang opnemen, gebaseerd op 40% van de tijd opname en 2.5 Mbps stream. De camera neemt alleen bewegende beelden op (instelbaar). Hoe weet ik wanneer de batterij leeg is? De batterij heeft een autonomie tot 62 uur. Wanneer de batterijautonomie onder 10% zakt, ontvangt u een sms. De batterij weer opladen duurt gemiddeld 8 uur. De batterij beschikt bovendien over een ‘spaarfunctie’, die de camera in slaapstand plaatst. Die kunt u activeren via sms. Batterijduur kan verlengd worden door een battery pack of een 220V PSU aan te sluiten op de camera. Kan Mergus vanop afstand bediend worden? Ja. U kunt Mergus vanop afstand bedienen via wifi, 4G of sms. Dat kan ook via uw smartphone of tablet. De camera is perfect draadloos bedienbaar. Is Mergus beveiligd tegen diefstal? De camera is beveiligd tegen zowel diefstal als vandalisme. Mergus bevat gps-tracking met login in de cloud voor positiebepaling. Waar kan ik Mergus plaatsen? Mergus is een mobiele camera en kan op vrijwel elke locatie geplaatst worden om anonieme observaties uit te voeren, inclusief maar niet beperkt tot: groenzones, wegen, parkings, glasbollen, containerparken, festivals, …

Klaar om vandalisme en sluikstorten in uw stad of gemeente te bestrijden?

Geïnteresseerd in het slim en eenvoudig beveiligen van uw stad of gemeente? Mergus doet het werk voor u. Neem dus gerust contact op. We vertellen u graag alles wat over Mergus te weten valt en we maken u met plezier een vrijblijvende offerte op.
Related Posts

Plan een afspraak

Voer uw gegevens in, en wij contacteren je zo snel mogelijk!