Digitale tachograaf uitlezen vanop afstand met Mertrack

Digitale tachograaf uitlezen vanop afstand met Mertrack

Een digitale tachograaf is een onmisbaar, wettelijk verplicht apparaat. De data die de tachograaf verzamelt wordt opgeslagen in zijn geheugen en op bestuurderskaarten. Het manueel uitlezen van die belangrijke gegevens is een omslachtig, tijdrovend proces. De tachograaf digitaal uitlezen kan u dus heel wat moeite besparen. Dat doet u bovendien eenvoudig zelf, met een all-in-one track-and-traceoplossing zoals Mertrack. Het manueel beheren van de tachograafkaarten is een tijdrovend werkje. Het is een taak die u bovendien alleen kunt uitvoeren wanneer het voertuig niet rondrijdt. U moet het uitlezen dus goed inplannen, want u zou maar net op dat moment een onverwachte controle krijgen, met een gepeperde boete tot gevolg.

Hoe zit dat weer met die tachograaf?

Een tachograaf is een elektronisch toestel dat in een voertuig wordt ingebouwd en gegevens registreert, zoals rij- en rusttijden, afgelegde afstand en de snelheid van het voertuig. Die data wordt opgeslagen in het toestel zelf en op de bestuurderskaart van de chauffeur. Het doel van de tachograaf is enerzijds om oneerlijke concurrentie te elimineren door fraude te beperken, en anderzijds om de verkeersveiligheid te verhogen. Een digitale tachograaf is al verplicht sinds 2005, maar sinds juni 2019 is voor nieuw ingeschreven voertuigen onderhevig aan Verordening 165/2014 ook de nieuwste “slimme” tachograaf verplicht. Die is beter beveiligd en laat geolokalisatie van het voertuig toe, waardoor de start- en stopplaats van een traject automatisch geregistreerd worden. De belangrijkste nieuwigheid is de connectiviteit, met een communicatiemodule en een gps. digitale tachograaf uitlezen

Digitale tachograaf uitlezen vanop afstand

Om het beheren van de tachograafgegevens heel wat eenvoudiger te maken, kunt u ook de digitale tachograaf vanop afstand uitlezen. In dat geval wordt de verzamelde data niet langer op de kaarten bewaard, maar wel in het geheugen van het toestel. Met een tool zoals Mertrack kunt u vervolgens vanop uw computer eenvoudig alle gegevens bekijken en beheren. Doordat u te allen tijde toegang hebt tot de geregistreerde gegevens, zoals rij- en rusttijden, kunt u ze heel eenvoudig ook in kaart brengen. Zo krijgt u inzicht in hoe uw voertuigen worden ingezet en waar u kunt bijsturen. Het verzamelen en verwerken van de gegevens in Mertrack gebeurt in een handomdraai. Enkele troeven van het digitaal uitlezen:
  • Eenvoudiger beheer van de tachograafgegevens
  • Efficiënter tijdsgebruik
  • Minder kosten door een verlaagd risico op boetes
  • Altijd en overal beschikbaar
  • Duidelijk overzicht in een oogopslag

Digitale tachograaf en Mertrack

Het arbeidsintensieve proces van het handmatig beheren van een tachograaf wordt vereenvoudigd met een track-and-traceoplossing zoals Mertrack. U hebt altijd en overal toegang tot de geregistreerde data op de tachograaf. Het enige wat u nodig hebt is een internetverbinding. Mertrack is bovendien een handige all-in-onetool. Zo kunt u er dus vanop afstand de digitale tachograaf mee uitlezen, maar u kunt er evenzeer de routes van uw chauffeurs optimaliseren, ecodrive inschakelen voor een kostenbesparende en energiezuinige rijstijl en zelfs temperatuurniveaus in de vrachtwagens bijhouden. De troeven van track & trace voor uw bedrijf:
  • Analyseer snel en eenvoudig de verzamelde tachograafgegevens
  • Zet in op economisch rijden en evalueer het rijgedrag van chauffeurs en medewerkers
  • Analyseer brandstofverbruik en stuur tijdig bij waar nodig
  • Krijg inzicht in locaties, snelheden, aantal afgelegde kilometers, stilstanden en temperatuur
Mergroup levert de hoogste kwaliteit op de eenvoudigste manier. Dankzij Mertrack leest u de digitale tachograaf eenvoudig uit van achter uw bureau. De verzamelde data geeft u belangrijke inzichten om intelligente zakelijke beslissingen te nemen. Benieuwd naar wat Mergroup voor u kan doen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of maak een afspraak voor een gratis demo van onze track & trace krachtpatser Mertrack.
Related Posts

Plan een afspraak

Voer uw gegevens in, en wij contacteren je zo snel mogelijk!