Track en trace van voertuigen: hoe werkt het?

De wereld van vervoer is de laatste decennia enorm geëvolueerd. Er komt steeds meer kijken bij het runnen van een wagenpark, zoals toenemend verkeer, ecologische aspecten, hogere vraag, … Voertuigen efficiënt inzetten is dus een must. Omdat ook steeds vaker realtime inzicht vereist wordt, biedt een track-and-tracesysteem een eenvoudige manier om uw wagenpark zo productief mogelijk te beheren.

Wat is track and trace?

Wanneer een bedrijf werkt met een track-and-tracesysteem voor voertuigen wordt een gps-tracker in de voertuigen van uw wagenpark geïnstalleerd. Die tracker stuurt in regelmatige intervallen (naar wens) en realtime waar elk voertuig in uw fleet zich bevindt. Die updates kunt u volgen via een platform op uw pc, smartphone of tablet. Zo kunt u eenvoudig de positie van elk voertuig op een kaart zien, wat toelaat kort op de bal te spelen. Via een platform zoals Mertrack krijgt u een realtime zicht op de locatiegegevens van elk voertuig. Daarbovenop kan een systeem zoals Mertrack ook andere data verzamelen, zoals brandstofverbruik en rijstijl. gps track and trace Alle data wordt verzameld op het platform, waardoor u een uniek inzicht krijgt in hoe uw voertuigen worden ingezet én hoe u dat efficiënter kunt doen.

Wanneer is track and trace iets voor uw bedrijf?

Tijdsverlies

Met track and trace heeft u op elk ogenblik en in een oogopslag een zicht op de locatie van elk voertuig in uw fleet. U kunt vervolgens direct inspelen op elke situatie, zonder omslachtige communicatie. In geval van bijvoorbeeld files of wegenwerken kunt u chauffeurs snel en overzichtelijk begeleiden en routes optimaliseren. Die tijdswinst leidt tot een hoger rendement.

Inefficiënt voertuiggebruik

Doordat u op één platform ook inzicht krijgt in rijstijl en brandstofverbruik voor elk voertuig individueel, krijgt u een beeld op de duurzaamheid van uw voertuigen. Via de verzamelde data kunt u chauffeurs bijsturen in geval van onveilig rijgedrag of niet-ecologisch rijden, om de levensduur van een voertuig te verlengen.

Omslachtige coördinatie

Met track and trace krijgt u in een oogopslag zicht op elk voertuig en de locatie ervan. Dat maakt planningen opstellen een stuk eenvoudiger én heel wat efficiënter. In geval van plotse opdrachten of noodgevallen kunt u heel wat flexibeler reageren door het dichtstbijzijnde voertuig snel in te zetten. In een platform als Mertrack kunt u ook onderhoud en keuringen opvolgen, wat het beheer van een wagenpark enorm vereenvoudigt.

Wat kan track and trace betekenen voor uw bedrijf?

Vlotte communicatie

Doordat u al alle informatie ter beschikking hebt via het platform, kunt u snel en rechtlijnig communiceren met chauffeurs over wijzigingen in bijvoorbeeld de route of de planning. Via Mertrack kunt u digitaal adressen doorgeven en documenten versturen en ontvangen, zoals bijvoorbeeld afleverbewijzen, met dus ook minder papierverspilling als gevolg.

 Gedetailleerde rapporten

Het track-and-tracesysteem verzamelt alle data en giet die data nadien in rapporten. Zo krijgt u in een oogopslag inzicht in belangrijke achter-de-schermen-zaken, zonder dat u zelf informatie moet vergaren. De rapporten geven u meer inzicht over elk voertuig individueel of over hoe uw fleet het doet op het vlak van bijvoorbeeld brandstofverbruik.

 Vereenvoudigd beheer

Een track-and-tracesysteem als Mertrack laat ook toe automatische updates en notificaties van keuringen, onderhoud en boetes te ontvangen, waardoor administratie sterk vereenvoudigt. Door de datarapporten kunt snel bijsturen wanneer chauffeurs bijvoorbeeld onvoldoende ecologisch rijden of ongepast rijgedrag vertonen (voorkom zo ook ongevallen!) of begeleid chauffeurs in het rijden van snellere, efficiëntere routes. Uiteraard stuurt u zo ook brandstofverbruik meteen bij.

Meer weten over track and trace voor voertuigen?

Krijg eenvoudig een realtime en digitaal inzicht in het beheer van uw voertuigen. Bereken alvast zelf uw voordeel met onze ROI-calculator. Bereken hier uw ROI
Related Posts

Plan een afspraak

Voer uw gegevens in, en wij contacteren je zo snel mogelijk!